KAWAN-KAWAN SAYA

01 March 2011

NASI BERIANI AYAM DAN ACAR KISMIS


Masih panas berasap


Ayam beriani


telur dadar


Acar timun plus timun jeruk (gherkin) karot, bawang, cili dan kismis

Tak tau nak masak apa malam ni. Selongkar gerobok, ada sebungkus rempah beriani ready mix. Ada kismis, ada badam. Boleh lah habiskan stok apa yang ada.. Lagipun tak lama lagi dah nak pindah...Dalam peti ais ada ayam dan udang. Malam tadi dah masak udang. So, ikut citarasa anak2 nak makan lauk ayam malam ni. Masak ikut resipi yang tertera kat paket dia. Kemudian buat sedikit acar dan masak telur dadar. Siap.. Huh!! Kalau berbisness, ikut peel macam ni... lingkup!! mau taknya.. masak asal boleh.. huhu

2 comments:

  1. salam..nmpk sedap..hebatnya bila ibu bekerjaya pon mampu masak best2 =)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...
    Siapa saja boleh masak... yang penting ada kemahuan dan minat.. barulah menjadi.. Walaupun bekerja, takkan asyik nak makan kat luar je kan.. Sedap ke tak sedap, masak sendiri je lah..

    ReplyDelete