KAWAN-KAWAN SAYA

24 May 2012

KERABU KAKI AYAM

Assalamualaikum wbt...
Lauk kerabu kaki ayam ni, menu dua hari lepas.. hari ni baru dapat update kat blog.. Resipinya dah pernah dipostkan sebelum ni..tapi kali ni saya campur dengan bunga kantan dan lobak merah.. Caranya mudah aje.. Rebuskan kaki ayam sampai empuk.. Kemudian keluarkan tulangnya.. (Saya tak keluarkan, sebab nak cepat). Kemudian titikkan bawang putih dan cili padi..(untuk dapatkan baunya...) Campur dengan sos nampla, jus limau sedikit garam dan gula...Gaulkan dengan kaki ayam yang telah siap direbus. Selepas itu campurkan hirisan bawang besar, cili merah, cili padi, lobak merah parut, bunga kantan, serai, daun limau purut, tomato dan juga daun ketumbar. Gaul rata-rata dan hidangkan.. Selamat mencuba..

No comments:

Post a Comment